EJERFORENINGSVEDTÆGTER

 for

 Ejerforeningen Erik Ballings Vej 4


VEDTÆGTER

 1. NAVN

Ejerforeningens navn er "Ejerforeningen Erik Ballings Vej 4".

2. HJEMSTED

2.1 Ejerforeningens hjemsted er Erik Ballings Vej 4 A, 4 B og 4 C, 2500 Valby i Københavns Kommune.

2.2 Ejerforeningens værneting er Retten i København for alle tvistigheder i ejerlejlighedsanliggender,
såvel mellem ejerlejlighedsejerne indbyrdes som mellem Ejerforeningen og ejerlejlighedsejerne.
Ejerforeningen ved dennes formand er som sådan rette procespart for alle fælles rettigheder og forpligtelser i Ejerforeningens anliggender.

3. FORMÅL

3.1 Ejerforeningens formål er at erhverve, eje og administrere ejendommene ejerlejlighed nr. 1 - 18 af matr. nr. 2146 Valby, København, beliggende Erik Ballings Vej 4 A, 4 B og 4 C, 2500 Valby, og at varetage medlemmernes fælles anliggender, rettigheder og forpligtelser.

3.2 Ejerforeningen er således blandt andet berettiget og forpligtet til i overensstemmelse med nærværende vedtægter at opkræve fællesbidrag, at betale fællesudgifter, at tegne sædvanlige forsikringer, at sørge for renholdelse, vedligeholdelse og fornyelse af bygninger, faste tekniske installationer herunder vand, varme og el i det omfang sådanne foranstaltninger efter ejendommens karakter må anses for påkrævet samt at sørge for, at ro og orden opretholdes i ejendommen.

4. MEDLEMSKREDS

4.1 Som medlemmer anses ejerne af ejerlejlighed nr. 1 - 18 af matr.nr. 2146 Valby, København, beliggende Erik Ballings Vej 4 A, 4 B og 4 C, 2500 Valby.

4.2 Medlemskabet er pligtmæssigt og indtræder den dag, hvor den pågældende ejers skøde, uanset om det er betinget eller ej, anmeldes til tinglysning, dog tidligst på overtagelsesdagen. Den nye ejer kan dog først udøve stemmeretten, når Ejerforeningen har modtaget underretning om ejerskiftet. Meddelelse om ejerskifte skal tilstilles Ejerforeningens administrator.

4.3 Den tidligere ejers medlemskab ophører samtidig med den nye ejers indtræden. Den tidligere ejers forpligtelser over for Ejerforeningen ophører dog først, når den nye ejers skøde er endeligt og tinglyst uden præjudicerende retsanmærkninger, og når samtlige forpligtelser og restancer pr. overtagelsesdagen er opfyldt og betalt.

4.4 Den til enhver tid værende ejer af en ejerlejlighed under Ejerforeningen indtræder i den tidligere ejers rettigheder og forpligtelser over for Ejerforeningen og hæfter således blandt andet for den tidligere ejers restancer over for Ejerforeningen af enhver art.

5. EJERENS RÅDIGHED

5.1 Ejerlejlighederne, omfattet af Ejerforeningen, kan ikke yderligere opdeles i ejerlejligheder.

5.2 Udlejning af enkelte værelser i en ejerlejlighed må ikke ske i et sådant omfang, at der bor flere personer i ejerlejligheden, end der er værelser i denne, og ejerlejligheden må ikke få karakter af en klublejlighed.

5.3 I tilfælde af udlejning af en ejerlejlighed i sin helhed har Ejerforeningen over for lejeren samme beføjelser med hensyn til krænkelse af de lejeren påhvilende forpligtelser, som en ejer har over for en lejer i henhold til lejeloven og den gældende husorden. Ejerforeningen kan selvstændigt optræde som procespart over for lejeren, eventuelt sideløbende med ejerlejlighedsejeren. .

5.4 Fremleje eller udlejning er tidsbegrænset og kan maksimalt foretages for en periode på 2 år.

5.5 Den pågældende lejer skal gøres opmærksom på pkt. 5.2 og 5.3 i nærværende vedtægt ved oplysning herom i lejekontrakten, der skal fremsendes i kopi til bestyrelsens godkendelse.

5.6 Der må kun drives erhverv fra ejerlejligheder i ejendommen med bestyrelsens tilladelse, som alene kan gives på betingelse af, at medlemmet opnår alle nødvendige tilladelser fra offentlige myndigheder.

6. HÆFTELSESFORHOLD

6.1 Medlemmerne hæfter subsidiært, personligt og solidarisk for Ejerforeningens forpligtelser over for tredjemand.

6.2 Medlemmerne er berettigede og forpligtede over for Ejerforeningen i forhold til ejerlejlighedens fordelingstal, der er som følger:

Ejerlejlighed nr. 1 (4 A, st. th.): 58,15/1000

Ejerlejlighed nr. 2 (4 A, st. tv.): 53,36/1000

Ejerlejlighed nr. 3 (4 A, 1. th.): 56,35/1000

Ejerlejlighed nr. 4 (4 A, 1. tv.): 53,36/1000

Ejerlejlighed nr. 5 (4 A, 2. th.): 55,15/1000

Ejerlejlighed nr. 6 (4 A, 2. tv.): 52,16/1000

Ejerlejlighed nr. 7 (4 B, st. th.): 64,75/1000

Ejerlejlighed nr. 8 (4 B, st. tv.): 53,96/1000

Ejerlejlighed nr. 9 (4 B, 1. th.): 64,75/1000

Ejerlejlighed nr. 10 (4 B, 1. tv.): 53,96/1000

Ejerlejlighed nr. 11 (4 B, 2. th.): 62,95/1000

Ejerlejlighed nr. 12 (4 B, 2. tv.): 52,76/1000

Ejerlejlighed nr. 13 (4 C, st. th.): 53,95/1000

Ejerlejlighed nr. 14 (4 C, st. tv.): 52,76/1000

Ejerlejlighed nr. 15 (4 C, 1. th.): 53,95/1000

Ejerlejlighed nr. 16 (4 C, 1. tv.): 52,76/1000

Ejerlejlighed nr. 17 (4 C, 2. th.): 52,76/1000

Ejerlejlighed nr. 18 (4 C, 2. tv.): 52,16/1000

________

I alt 1000/1000


6.3 Fordelingstallet i pkt. 6.2 anvendes i relation til Ejerforeningens driftsudgifter og finder således anvendelse ved beregning af fællesbidrag for den enkelte ejerlejlighedsejer.

7. INDVENDIG VEDLIGEHOLDELSE

7.1 Den indvendige vedligeholdelse og modernisering af den enkelte ejerlejlighed påhviler den enkelte ejerlejlighedsejer.

7.2 Ved indvendig vedligeholdelse og modernisering forstås maling, hvidtning og tapetsering og anden vedligeholdelse som fx fornyelse, reparation og vedligeholdelse af gulve, træværk, glas, murværk og puds, samt den indvendige side af døre og vinduer og alt ejerlejlighedens udstyr, herunder elektriske installationer, vandhaner, radiatorer, radiatorventiler og sanitetsinstallationer, herunder tilgangs- og afløbsrør ud til fællesstammerne mv. Den enkelte ejerlejlighedsejers vedligeholdelsespligt omfatter også eventuelle nødvendige udskiftninger af bygningsdele og tilbehør til ejerlejligheden, herunder fx udskiftning af gulve, køkkenborde mv. Den enkelte ejerlejlighedsejers vedligeholdelsespligt omfatter også forringelse, som skyldes slid og ælde.

7.3 Hvis en ejerlejlighed groft forsømmes, eller forsømmelsen vil være til gene for de øvrige medlemmer, kan bestyrelsen kræve fornøden vedligeholdelse og istandsættelse foretaget inden for en fastsat frist. Oversiddes denne frist, kan bestyrelsen sætte den pågældende ejerlejlighed i stand for ejerlejlighedsejerens regning og om fornødent søge fyldestgørelse i Ejerforeningens pant.

7.4 Enhver ejerlejlighedsejer er forpligtet til at give de af bestyrelsen udpegede håndværkere adgang til sin ejerlejlighed, når dette er påkrævet af hensyn til reparationer mv.

8. UDVENDIG VEDLIGEHOLDELSE

8.1 Den fælles vedligeholdelse omfatter vedligeholdelse og opretning af ydermure samt bærende indvendigt murværk – bortset fra puds og vægbeklædning – bærende konstruktioner i etageadskillelser, tag, tagrender, altaner og terrasser, trappeopgange, udvendig behandling af entredøre samt alle fælles anlæg i øvrigt. Rør, faldstammer, aftrækskanaler og andre forsyningsledninger til fælles brug omfattes af den fælles vedligeholdelse, uanset at disse er ført igennem lejlighederne, dog kun ind til de forgreninger, hvorfra forsyning sker til den enkelte ejerlejlighed.

8.2 Udvendig behandling af vinduer anses som fælles vedligeholdelse. Det samme gælder udskiftning af vinduer og de hermed forbundne udgifter.

8.3 Når udvendig maling af ejendommens vinduer finder sted, er ejerlejlighedsejeren forpligtet til samtidig at foranledige vinduerne malet indvendigt, for så vidt det er påkrævet.

8.4 Udgifter til udskiftning af glas, herunder termoruder i vinduer i fællesareal, afholdes af Ejerforeningen. Udgifter til udskiftning af glas, herunder termoruder, i vinduer til de enkelte ejerlejligheder afholdes af ejerlejlighedsejerne hver for sig.

8.5 Såfremt en ejerlejlighed skal istandsættes som følge af vandskade eller lignende, for hvilke ingen ejerlejlighedsejer har noget ansvar, afholdes udgiften af Ejerforeningen.


8.6 Uden bestyrelsens samtykke må ejerlejlighedsejerne ikke foretage ændringer, reparationer eller maling uden for ejerlejlighederne, herunder udvendig maling af vinduer, maling af døre mod fælles arealer samt maling af altaner eller andre udendørs opholdsarealer. Opsætning af skilte, reklamer markiser mv. må ikke finde sted uden bestyrelsens samtykke. De enkelte ejerlejlighedsejere må ikke opsætte tv-antenner eller paraboler på ejendommens tag, facader og altaner.

9. GRUNDFOND

9.1 Når det begæres af mindst 1/4 af foreningens medlemmer efter antal stemmeberettigede, skal der henlægges et beløb til etablering af en grundfond, hvortil ejerne skal betale med et på generalforsamlingen fastsat beløb efter fordelingstal. Pengene i grundfonden anvendes efter beslutning på en generalforsamling. Der kan maximalt henlægges 10% af budgettet til grundfonden pr. år.

9.2 Den enkelte ejer kan ikke disponere over grundfonden og ved fraflytning fra ejerforeningen skal der ikke ske udbetaling fra grundfonden til den fraflyttede.

10. FACADER

10.1 Murede, malede flader må ikke bearbejdes eller ændres, herunder påføres anden farve eller struktur.

10.2 Trædæk på altaner må ikke ændres, tildækkes eller gives afvigende farve eller struktur i forhold til standen på overtagelsesdagen.

10.3 Altanværn og altan må ikke afskærmes på anden vis end til standen ved overtagelsen.

10.4 Malede og behandlede overflader må kun vedligeholdes og nybehandles i henhold til gældende metoder og farvekoder godkendt af Ejerforeningen.

10.5 Glas må ikke udskiftes eller ændres i forhold til glastype ved overtagelsestidspunktet.

11. FÆLLES NYINSTALLATIONER, FÆLLESANLÆG OG MODERNISERINGER

11.1 Enhver ejerlejlighedsejer er forpligtet til at betale en forholdsmæssig andel af anlægs- og driftsudgifterne for nyinstallationer, fællesanlæg og moderniseringer, for så vidt et flertal af ejerlejlighedsejere efter fordelingstal ved en generalforsamling har vedtaget sådanne anlægs gennemførelse. Ejerlejlighedsejeren er tillige forpligtet til at lade sig tilslutte nævnte nyinstallationer, internetopkobling, fællesanlæg og moderniseringer, såfremt tilslutning er påkrævet.

11.2 Enhver ejerlejlighedsejer er forpligtet til at medvirke til og betale en forholdsmæssig andel af større anlægs- og driftsudgifter ved ændringer af fællesanlæg, moderniseringer og nyinstallationer, som vedtages af generalforsamlingen med 2/3 af de stemmeberettigede både efter antal og fordelingstal. Simpelt stemmeflertal finder anvendelse ved beslutning om nødvendige reparationer, vedligeholdelse eller udskiftning af eksisterende indretning og installationer.

11.3 Udgiftsfordelingen til samtlige vedtagelser efter nærværende bestemmelse sker efter fordelingstal.


11.4 Såfremt Ejerforeningen efter godkendelse på en generalforsamling foranstalter udført udvendige vedligeholdelses- eller moderniseringsarbejder, hvor det efter Ejerforeningens skøn findes nødvendigt eller hensigtsmæssigt, at der samtidig hermed udføres følgearbejder i den enkelte ejerlejlighed, er den enkelte ejer forpligtet til at lade disse arbejder udføre, herunder at give de af bestyrelsen udpegede håndværkere adgang til ejerlejligheden.

12. HUSORDEN

12.1 Det er tilladt ejerlejlighedsejerne at holde husdyr, såfremt dette kan ske uden væsentlig gene for Ejerforeningens øvrige medlemmer. Nærmere bestemmelse herom fastsættes i Ejerforeningens husorden.

12.2 Generalforsamlingen kan til enhver tid bindende for alle ejerlejlighedsejere fastsætte regler for husorden, husdyr mv.

12.3 Bestemmelser om husdyrhold kan dog kun ændres således, at bestående rettigheder bibeholdesindtil dyrets død.

13. GENERALFORSAMLING

13.1 Ejerforeningens øverste myndighed er generalforsamlingen.

13.2 Ejerforeningens generalforsamling afholdes i Københavns Kommune hvert år – så vidt muligt inden udgangen af april – med følgende dagsorden:

1) Valg af dirigent
2) Valg af referent
3) Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år
4) Bestyrelsens forelæggelse til godkendelse af årsregnskab og status med påtegning af revisor
5) Bestyrelsens forelæggelse af driftsbudget for det løbende regnskabsår
6) Valg af medlemmer til bestyrelsen
7) Valg af suppleanter til bestyrelsen
8) Valg af revisor
9) Valg af administrator
10) Behandling af indkomne forslag
11) Eventuelt



13.3 De af bestyrelsen trufne afgørelser kan af ethvert medlem, hvem afgørelsen direkte vedrører, indbringes for generalforsamlingen. Begæringen om indbringelse for en generalforsamling har normalt opsættende virkning for den trufne afgørelse, såfremt begæringen afgives senest 3 uger efter, at afgørelsen er meddelt det pågældende medlem.

13.4 Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder anledning dertil, når det til behandling af et angivet emne begæres af mindst 1/4 af Ejerforeningens medlemmer efter fordelingstal eller efter antal lejligheder, når en tidligere generalforsamling har besluttet det, når et medlem i medfør af disse vedtægter kræver en bestyrelsesbeslutning indbragt for generalforsamlingen, eller når administrator forlanger dette.

14. INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING

14.1 Indkaldelse af medlemmer til Ejerforeningens ordinære generalforsamling sker skriftligt af bestyrelsen eller administrator med et varsel på mindst 14 dage, der dog ved ekstraordinær generalforsamling om nødvendigt kan forkortes til 8 dage. Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen samt dagsorden. Datoen for afholdelse af ordinær generalforsamling og om muligt ekstraordinær generalforsamling skal bekendtgøres ved brev eller opslag senest 4 uger før.

14.2 Med indkaldelsen til ordinær generalforsamling skal følge regnskab for det forløbne år samt forslag til budget for indeværende år. Endvidere skal medfølge forslag fra bestyrelsen, der agtes stillet på generalforsamlingen.

14.3 Ethvert medlem har ret til at få et angivet emne behandlet på en generalforsamling. Begæringen om at få et emne behandlet af generalforsamlingen må være indgivet skriftligt til formanden for bestyrelsen senest 8 dage før generalforsamlingen. Bestyrelsen eller administrator skal medsende forslaget i indkaldelsen. Såfremt indkaldelse er sket, skal forslaget eftersendes. Et forslag kan kun behandles på en generalforsamling, såfremt det enten er nævnt i indkaldelsen eller medlemmerne ved opslag eller på lignende måde senest 4 dage før generalforsamlingen er gjort bekendt med, at det kommer til behandling.

14.4 Adgang til at deltage i og tage ordet på generalforsamlingen samt til at stille forslag har enhver ejerlejlighedsejer og dennes ægtefælle eller et myndigt husstandsmedlem. De(n) adgangsberettigede kan ledsages af en professionel -eller personlig rådgiver. Administrator og revisor samt personer, der er indbudt af bestyrelsen, har ligeledes adgang til at deltage i og tage ordet på generalforsamlingen.

15. STEMMERET

15.1 Samtlige Ejerforeningens lovlige medlemmer har stemmeret på generalforsamlingen.

15.2 Stemmeretten kan udøves af et medlems ægtefælle. Stemmeretten kan ligeledes udøves af en myndig person eller af Ejerforeningens bestyrelse, som medlemmet skriftligt har givet fuldmagt til.

15.3 Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved stemmeflerhed efter fordelingstal. Dog skal altid mindst 1/5 af samtlige mulige stemmer (efter fordelingstal) være repræsenteret.


15.4 Til beslutninger om ændringer af denne vedtægt, om væsentlige forbedringer eller ændringer af fælles bestanddele og tilbehør eller om salg af væsentlige dele af disse kræves dog, at mindst 2/3 af de stemmeberettigede såvel efter fordelingstal som efter antal stemmer for forslaget.

15.5 Såfremt forslaget uden at være vedtaget efter ovenstående regel har opnået tilslutning fra mindst 2/3 af de fremmødte stemmeberettigede såvel efter fordelingstal som efter antal, skal der med mindst 2 ugers skriftligt varsel indkaldes til ny generalforsamling, der skal afholdes senest 6 uger efter den første generalforsamling, og på denne nye generalforsamling kan forslaget – uanset antallet af fremmødte – vedtages med 2/3 af de afgivne stemmer såvel efter fordelingstal som efter antal.

16. VALG AF DIRIGENT OG REFERENT

16.1 Generalforsamlingen vælger en dirigent, der afgør, om generalforsamlingen er lovlig, og som leder generalforsamlingen og afgør alle spørgsmål vedrørende sagernes behandlingsmåde, stemmeafgivning og dennes resultat.

16.2 Over det på generalforsamlingen passerede udarbejdes et referat, som underskrives af dirigenten og hele bestyrelsen. En kopi heraf udsendes til medlemmerne senest 1 måned efter generalforsamlingen.

17. BESTYRELSE

17.1 Generalforsamlingen vælger en bestyrelse til at lede Ejerforeningen i overensstemmelse med nærværende vedtægt og generalforsamlingens beslutninger.

17.2 Bestyrelsen består af en formand og yderligere 2-4 øvrige bestyrelsesmedlemmer efter generalforsamlingens bestemmelse.

17.3 Formanden vælges af generalforsamlingen for to år ad gangen.

17.4 De øvrige bestyrelsesmedlemmer vælges af generalforsamlingen for to år af gangen, således at halvdelen af bestyrelsen afgår ved hver ordinær generalforsamling. Ved den første ordinære generalforsamling træffes beslutning om hvilke bestyrelsesmedlemmer, der alene skal vælges for det første år.

17.5 Generalforsamlingen vælger desuden for ét år af gangen en eller to bestyrelsessuppleanter med angivelse af deres rækkefølge.

17.6 Bestyrelsen konstituerer sig selv med næstformand, kasserer og sekretær.

17.7 Valgbare er Ejerforeningens medlemmer, disses ægtefæller samt myndige husstandsmedlemmer.
Som bestyrelsesmedlem eller suppleant kan kun vælges én person fra hver husstand og kun en person, som bebor ejerlejligheden. Genvalg kan finde sted.

17.8 Såfremt et bestyrelsesmedlem fratræder i valgperioden, indtræder suppleanten i bestyrelsen for tiden indtil næste ordinære generalforsamling. Ved formandens fratræden fungerer næstformanden i formandens sted indtil næste ordinære generalforsamling. Såfremt antallet af bestyrelsesmedlemmer ved fratræden bliver mindre end 3, indkaldes generalforsamlingen til nyvalg til bestyrelse for tiden indtil næste ordinære generalforsamling.

17.9 Bestyrelsen har ret og pligt til at tegne bestyrelsesansvarsforsikring.

18. BESTYRELSESMØDER

18.1 Bestyrelsens formand indkalder til bestyrelsesmøde, så ofte der findes anledning hertil, dog minimum hvert kvartal, samt når et medlem af bestyrelsen begærer dette.

18.2 Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når over halvdelen af medlemmerne er til stede, herunder enten formanden eller næstformanden.

18.3 Beslutninger træffes af de mødende bestyrelsesmedlemmer ved simpel stemmeflerhed efter antal. Står stemmerne lige, er formandens og i dennes fravær næstformandens stemme afgørende.

18.4 Et bestyrelsesmedlem må ikke deltage i behandlingen af en sag, såfremt han/hun eller en person, som han/hun er beslægtet eller besvogret med eller har lignende tilknytning til, kan have særinteresser i sagens afgørelse.

18.5 Bestyrelsens sekretær udarbejder referat af bestyrelsens møder. Referatet underskrives af hele bestyrelsen.

18.6 I øvrigt bestemmer bestyrelsen selv sin forretningsorden.

19. TEGNINGSRET

19.1 Ejerforeningen tegnes af formanden og to andre bestyrelsesmedlemmer i forening.

20. ADMINISTRATOR

20.1 Administrator vælges hvert år på den ordinære generalforsamling. Bestyrelsen kan til enhver tid i tilfælde af administrators misligholdelse indkalde til ekstraordinær generalforsamling med henblik på valg af anden administrator.

20.2 Efter at beslutning om nyvalg af administrator er truffet på en generalforsamling, kan den ikke-envalgte administrator straks opsiges af bestyrelsen med det i administrationsaftalen aftalte varsel.

20.3 Der oprettes administrationsaftale vedrørende administrators bistand og fuldmagt til at handle på Ejerforeningens vegne vedrørende den daglige drift.

20.4 Administrator fører et forsvarligt regnskab under bestyrelsens og revisionens kontrol.

20.5 Administrators honorar for sædvanlig administration af ejendommen indarbejdes i bestyrelsens forslag til budget og afholdes som en fællesudgift.


21. ÅRSREGNSKAB

21.1 Ejerforeningens regnskabsår er kalenderåret. Første regnskabsår løber dog fra stiftelsen og indtil
31. december 2006.

21.2 Årsregnskabet skal udarbejdes i overensstemmelse med god regnskabsskik og underskrives af administrator og hele bestyrelsen.

22. REVISION

22.1 Ejerforeningens årsregnskab revideres af en revisor, der vælges på generalforsamlingen. Det reviderede, underskrevne årsregnskab samt forslag til drifts- og likviditetsbudget udsendes til Ejerforeningens medlemmer samtidig med indkaldelsen til den ordinære generalforsamling.

22.2 Når det begæres af mindst 1/4 af Ejerforeningens medlemmer efter antal eller efter fordelingstal, skal revisor være statsautoriseret.

22.3 Revisor afgår hvert år. Genvalg kan finde sted.

22.4 Revisor har adgang til at efterse alle regnskabsbøger og beholdninger og kan fordre enhver oplysning, som revisor finder af betydning for udførelsen af sit hverv.

23. KAPITALFORHOLD

23.1 Ejerforeningen skal, bortset fra eventuelle henlæggelser og en rimelig driftskapital, ikke oparbejde nogen formue, men i økonomisk henseende alene hos medlemmerne opkræve de nødvendige bidrag til at bestride Ejerforeningens udgifter. Et eventuelt driftsoverskud henføres til næste regnskabsår.

23.2 Det kan dog på en generalforsamling vedtages, at der skal ske henlæggelser (opsparing) til forandringer, forbedringer, fornyelser og istandsættelser, og det kan på generalforsamlingen vedtages, at Ejerforeningen optager lån til bestemte formål. Såfremt generalforsamlingen vedtager, at Ejerforeningen skal optage fælleslån, er bestyrelsen bemyndiget til at optage lån til bestemte formål.

24. BUDGET OG MEDLEMSBIDRAG

24.1 Administrator eller bestyrelsen udarbejder hvert år et budget, der viser Ejerforeningens forventede udgifter. Budgettet forelægges generalforsamlingen til godkendelse.

24.2 Til dækning af Ejerforeningens udgifter betaler medlemmerne i forhold til de for ejerlejlighederne fastsatte fordelingstal en årsydelse (det ordinære acontofællesbidrag), hvis størrelse fastsættes på grundlag af det af generalforsamlingen godkendte driftsbudget.

24.3 Den årlige ydelse (det ordinære fællesbidrag) betales forholdsmæssigt månedsvis forud til ejendommens administrator. I perioden indtil generalforsamlingens godkendelse af indeværende års driftsbudget opkræves fællesbidrag baseret på forrige års driftsbudget. Eventuelt for lidt henholdsvis for meget indbetalt acontofællesbidrag i denne periode indbetales til Ejerforeningen henholdsvis tilbagebetales af Ejerforeningen i opkrævningen for juli måned.


24.4 Hver ejerlejlighedsejer indbetaler a conto et af bestyrelsen fastsat beløb til dækning af den pågældende ejerlejligheds andel af udgifter til varmeforsyning samt a conto et af bestyrelsen fastsat beløb til dækning af den pågældende ejerlejligheds andel af udgifter til vandforsyning. Udgifterne fordeles og afregnes efter måler og efter aflæst forbrug.

24.5 Ved fremsættelse af skriftligt påkrav som følge af for sen betaling af pligtige ydelser til Ejerforeningen er Ejerforeningen berettiget til at opkræve et fastsat påkravsgebyr. Gebyret tilfalder administrator.

25. PANTERET

25.1 Til sikkerhed for fællesbidrag og for ethvert beløb, som et medlem i øvrigt er eller måtte blive Ejerforeningen skyldig, herunder udgifterne ved et medlems misligholdelse, vil nærværende vedtægter være at tinglyse pantstiftende på hver enkelt ejerlejlighed nr. 1-18 af matr.nr. 2146 Valby,København, beliggende Erik Ballings Vej 4 A, 4 B og 4 C, 2500 Valby, for DKK 43.000,00 skriver kroner fireti tre tusinde 00/100.

25.2 Pantesikkerheden respekterer de før nærværende vedtægters tinglysning lyste servitutter og byrder, men har prioritet forud for al pantegæld.

25.3 Nærværende pantesikkerhed kan uden forudgående dom eller forlig tjene som umiddelbart grundlag for tvangsfuldbyrdelse for enhver forfalden ikke betalt gæld til "Ejerforeningen Erik Ballings Vej 4", og den kan derfor danne grundlag for foretagelse af udlæg i henhold til retsplejelovens § 478, stk. 1, nr. 6.

25.4 I tilfælde, hvor Ejerforeningen skrider til retsforfølgelse mod et medlem i henhold til pkt. 25 i nærværende vedtægt, skal udskrift af Ejerforeningens regnskaber eller et af Ejerforeningen vedtaget budget være tilstrækkeligt bevis for gældens størrelse og forfaldstidens indtræden, således at dette kan danne grundlag for tvangsfuldbyrdelse.

25.5 Opnås der ved salg af ejerlejligheden på tvangsauktion ikke dækning til pantstifteren, har auktionskøberen pligt til efter påkrav fra administrator eller bestyrelse på ny at lade vedtægterne tinglyse pantstiftende.

25.6 Ved fremsættelse af skriftligt påkrav som følge af for sen betaling af pligtige ydelser til Ejerforeningen, er Ejerforeningen berettiget til at opkræve et gebyr på kr. 200.

25.7 Det skyldige beløb forrentes årligt derudover uden særligt påkrav fra den førstkommende måned i en termin efter forfaldsdagen med den i henhold til renteloven fastsatte referencerente med tillæg på 6 %.

25.8 Beløbet i pkt. 25.1 reguleres i overensstemmelse med reguleringsindekset for boligbyggeri, jf. bekendtgørelse om realkreditinstitutioners låneudmåling nr. 262 af 12. april 2005 § 23 stk. 6. Beløbet maksimeres således til det beløb, som af de respektive realkreditinstitutioner højest må accepteres som foranstående hæftelse, uden at det får indflydelse på låneudmålingen.

26. KÆLDERRUM


26.1 Til hver enkelt ejerlejlighed hører et kælderrum. Det kælderrum, der hører til en ejerlejlighed – første gang ejerlejligheden sælges – skal i mangel af anden aftale mellem ejeren af ejerlejligheden og Ejerforeningen til stadighed høre til ejerlejligheden.

26.2 Ejerforeningen fører register over hvilke kælderrum, der hører til de enkelte ejerlejligheder. Bestyrelsen har bestemmelsesretten vedrørende eventuelle øvrige kælderrum.

27. LOFTSRUM

27.1 Til hver 2. sals ejerlejlighed hører en eksklusiv ret til at bruge det loftsrum, som er umiddelbart
ovenliggende selve den pågældende 2. sals ejerlejlighed. Loftsrummene må alene bruges til opbevaring.

27.2 Der må ikke henstilles effekter uden for den ”sti”, som løber fra loftslemmen og hen til ventilationsmotoren placeret i loftsrummet. Der må således fx ikke placeres effekter på den del af gulvet, som er belagt med isolerende materiale som øverste lag.

27.3 Opbevaring må ikke ske på en sådan måde eller i et sådant omfang, at adgangen til ventilationsmotoren i loftsrummet hindres.

27.4 Enhver ejer af en 2. sals ejerlejlighed er forpligtet til at give de af bestyrelsen udpegede håndværkere adgang til loftsrummet, når dette er påkrævet af hensyn til reparationer, vedligeholdelse, forbedringer, herunder – men ikke begrænset til – yderligere isolering, mv.

28. PARKERINGSPLADS

28.1 Ejerforeningens medlemmer har brugsret til den til Ejerforeningen hørende parkeringsplads. Nærmere bestemmelse om brugen, herunder fx om adgang til at lade gæster benytte parkeringspladsen, fastsættes i Ejerforeningens husorden.

29. OPLØSNING

29.1 Da Ejerforeningen er oprettet i henhold til lovgivning om ejerlejligheder, kan den ingensinde opløses uden enighed mellem samtlige medlemmer om, at ejendommens ejerlejlighedsstatus skal ophøre.

30. PÅTALERET

30.1 Påtaleberettiget er Ejerforeningen ved dennes bestyrelse og enhver ejerlejlighedsejer.

31. TINGLYSNING

31.1 Nærværende vedtægter begæres tinglyst servitutstiftende på ejerlejlighed nr. 1-18 af matr.nr. 2146 Valby, København, beliggende Erik Ballings Vej 4 A, 4 B og 4 C, 2500 Valby.

31.2 Vedtægternes pkt. 24 begæres tillige tinglyst pantstiftende på hver enkelt ejerlejlighed nr. 1-18 af matr.nr. 2146 Valby, København, beliggende Erik Ballings Vej 4 A, 4 B og 4 C, 2500 Valby.


31.3 Med hensyn til de på ejendommen tinglyste servitutter, byrder og pantehæftelser henvises til tingbogen.

Ændret på ekstraordinær generalforsamling den 22. november 2012.

Ændret på ekstraordinær generalforsamling den 11. maj 2015.

Ændring i Grundfond på ordinær generalforsamling 29. april 2022.