Data om ejendommen

Ejendomsdata
· EF Erik Ballings Vej 4 m.fl., 2500 Valby
· Opført i 2003
· 3 etager + kælder og tagetage
· Samlet boligareal 1559 m²
· 18 boliger
· Fjernvarme.

Her følger forskellige data mv. om ejendommen, ligeså snart webmaster har styr på papirerne

Ejendommens ventilations system

Det er vigtigt at ejendommens ventilations system fungerer korrekt. Det sikrer en luftudskiftning, samt forebygger at vi undgår skimmelssvamp og lignende. Det er vigtigt, at der ikke pilles ved systemtet i den enkelte lejlighed. Vi har kontrakt med en virksomhed, som foretager tilsyn og regulering af systemet. 

I den enkelte lejlighed skal beboerne sikre, at et antal af ventilerne øverst på vinduerne står åbne, således at luftudskiftningen også kan ske i hele lejligheden. Døren til badeværelset har nederst en rist, som sikrer, at der også her foregår en ventilation her.

Afløb i – vask i bad eller køkken

Afløb i – vask i bad eller køkken.

Hvis der ikke kan løbe vand ud af din vask eller bad, skyldes det, at afløbet er helt eller delvist stoppet. Det kan skyldes almindelig brug, men kan for eksempel også være på grund af fedt, der er hældt i vasken.

Hvad kan du selv gøre?

Start med at bruge en svupper.

Det er vigtigt, at du IKKE bruger afløbsrens. Afløbsrens kan skabe en prop, ødelægge rør, og være til gene for en eventuel kloakmester.

Ved vask i køkkenet kan tilstopningen skyldes fedt. Hæld varmt vand i afløbet, som kan opløse fedtet.

Ved vask i bad og afløb i bad kan der samle sig hår. Se, om der sidder hår.

I vasken i badeværelset sidder der nogle gange en bundventil, som du kan åbne og lukke for i forbindelse med vandhanen. Prøv at tage bundventilen op og se, om der sidder hår, som gør, at der ikke kan passere så meget vand forbi.
I brusenichen er der en vandlås under risten, som kan tages op og renses. Det kan også nogle gange løse problemet.

Forebyg selv

Hæld aldrig fedt i vasken. Fedt er den primære årsag til stoppede afløb. Hæld for eksempel fedtet i et stykke køkkenrulle, så det kommer samme sted som affaldet.

Er afløbet stoppet i lejligheden er det dit ansvar, at få det renset. En blikkenslager/kloakmester klarer det nemt for lidt over 1000 kr. Så forebyg er en god ide.